22. 04. 28
posted by: Joost van der Meer
Goedemorgen beste dorpsbewoners en andere geïnteresseerden,
Alweer een beetje bij gekomen? Tussen alle oranje materialen zitten we hier na te genieten van een prachtige week. Na de duckrace van zondag, was er nog de viswedstrijd met de Einsprint. Er waren 17 deelnemers, die heel veel vis vingen. Op nr 3 is geëindigd Kate, op nr 2 Thirza en op nr 1 Evi. Maar de vis club had voor iedereen prijs! .
Dinsdagavond was de pubquiz in het Kerkje aan de Does, Hoogmade. Al snel was die gevuld met enthousiaste quiz-ers. De vragen waren van hoog niveau, dus het IQ werd flink aangesproken. De winnaars waren, met een halve punt verschil, wederom het groepje van Albert van de Hoorn, Mark Tuitert, Edward van de Geest, Stefan van Goozen en Jaap de Lugt. De heren hebben het uitgebreid gevierd.....
Woensdagochtend werd het dorp wakker met fluitende kinderen en een heus draaiorgel van E.E Krul Draaiorgels. Wat een mooi gezelschap ging er door de straten en het publiek kwam massaal de straat op. De kinderen hadden weer goed hun best gedaan om met mooie versierde fietsen de straten oranje te doen kleuren. Ook zagen we onze sjerpen achter veel ramen en op de deuren. Wat een prachtig gezicht. De winnaars van de optocht waren op nr 1 Sara, op nr 2 Naomi en op nr 3 Diewertje.
Na dit spektakel deed de De Heerlijkheid Hoogmade een prachtige ode aan onze eigen Willem en Maxima, die bij Kom_Eten zaten te spelen. Binnen bij Kom_Eten waren inmiddels de 75 plussers verzameld, die getrakteerd werden op heerlijke koffie met taart en veel meer lekkers.
De gymzaal was inmiddels omgetoverd tot 1 groot klim en klouter spektakel. De kinderen konden zich hier helemaal uitleven onder leiding van de #D.I.O. De enorme toestroming van kinderen zag er geweldig uit. Mooi om te zien.
Aansluitend begon de vossenjacht van de IJsclub Hoogmade, TV Zolderkolder, voetbalvereniging MMO en Tennisvereniging Hoogmade. Er werden spellen gedaan bij verschillende vossen waar letters mee verdiend konden worden om een zin te maken. Als extra handicap kreeg je als groepje een ei mee, die heel moest blijven tijdens de tocht. Ook kon je onderweg een bekeuring krijgen als je gesnapt werd door de politie. Geweldig om te zien hoe ook hier weer massaal aan deelgenomen werd.
's middags begonnen de activiteiten bij Brasserie de Kromme Does. Hier stond een springkussen, lego, 2 F1 simulators en een bungeetrampoline. Ook hier hebben de kinderen allemaal massaal gebruik van gemaakt. Zelfs de volwassenen wilden eigenlijk de kinderen niet voor laten gaan en zelf ook een stukje racen of aan het elastiek hangen. Wie weet, kunnen we dat volgend jaar ook regelen, maar dan kunnen we naast onze trouwe sponsors nog wel een paar extra sponsors gebruiken. Meld je dus even bij Lau of Joost hiervoor als je wilt helpen hiermee.
Aan de andere kant van de Kromme Does, was het spektakel op het water aan de gang. Maar liefst 13 teams streden om die heerlijke BBQ bon van van der Meer. Het werd een echte machtstrijd. De beste 4 gingen door naar de finale. De Duppe8 is uiteindelijk als 4e geëindigd, de MMO veteranen op 3, Dana & Co zonder Dana op 2 en het team wat ter plekke ontstaan is, het team "en wij dan?", is als 1e geëindigd met een afstand van 33,2 meter. De prachtig geklede dames van team Tobbers kreeg de lekkere home made limoncello

Wat een prachtige dag was het weer. Als eerste vandaag zijn we gestart met een leuke fietstocht langs alle kaasboerderijen in de regio. Wat een leuke reacties kregen we hier weer op. Er was zelfs een fietstocht in een fietstocht. Bij de #Groshoeve werd er een tocht door alle stallen en materialen en voeding gedaan, om nog meer te weten te komen over het boerderijleven. Wat ontzettend leuk gedaan familie Mooren, dank jullie wel. Maar niet alleen hun, we bedanken alle boeren voor hun bijdrage in deze mooie tocht.
Daarna was het weer verzamelen bij Boerderij Buitenverwachting voor de inmiddels legendarische duckrace. De wind had andere plannen, maar het MaximaAL comite was natuurlijk op ze Hoogmaas eigenwijs om tegen de wind in te gaan. Dit zorgde voor leuke taferelen met een klein bootje en een voorzitter die de eendjes de juiste kant op hielp. Onder het genot van een lekker drankje, werd het publiek geamuseerd door dit echt dorpse tafereeltje.
Maar door alle inzet kwamen de eendjes toch richting de finish en is de uitslag als volgt:

1. 1814 = €1000,-
2. 1657 = €250,-
3. 2223 = €100,-
4. 2222 = Cadeau van At the farm
5. 1904 = Cadeau van Label071
6. 2786 = Cadeau van Salon Babiche
7. 0404 = Fles home made limoncello
8. 1523 = Cadeaubon van de Coop t.w.v. €15,-
9. 0979 = Cadeaubon van de Coop t.w.v. €15,-
10. 0841 = Cadeaubon van de Coop t.w.v. €15,-

De prijswinnaars kunnen een appje sturen of bellen naar Joost op telefoonnr 0681141853.
Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid en Tot bij de volgende evenementen.

Morgen gaat de jeugd vissen op het van de lanen eiland en dinsdag avond de pubquiz in het Kerkje aan de Does, Hoogmade..

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp. Ook bij het uitzoeken van de eendjes.

Groetjes
Lau en Joost

We zijn ontzettend verheugt om te melden dat we weer een volledig programma aan kunnen bieden! Ons 5-jarig jublieum zal groots uitgepakt gaan worden. Dit zal starten vrijdag 22 april en duurt tot en met koningsdag, 27 april. Onder het kopje "Programma" vind u alle evenementen en daar kunt u zich eventueel ook aanmelden! Hier rechts staat een versie die u eventueel kunt downloaden en uitprinten.

Helaas zijn we wat in tijdproblemen gekomen, waardoor we niet alle sponsors hebben kunnen benaderen of bij de publicatie van dit artikel en afdrukkken van het programma boekje. We hebben er voor gekozen om hun alsnog in het boekje op te nemen, omdat ze ons al die jaren al gesteund hebben. Natuurlijk bent u altijd van harte welkom om alsnog een bijdrage aan ons comité te doen. Dit kan via deze link.

Hopelijk hebben we net zulk prachtig weer als vorig jaar.  Veel plezier!

Tevens heeft Marjolein te kennen gegeven een jaartje over te slaan, waar we natuurlijk alle respect voor hebben. We bedanken Marjolein voor haar enorme hulp. Lijkt het jou wat om je aan te sluiten bij ons bestuur? We zoeken 3 nieuwe leden om ons te ondersteunen. Neem contact op met Lau of Joost, dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Lau & Joost

 

22. 04. 23
posted by: Joost van der Meer

De kop is er af met een geweldige opkomst bij het JOH toneel gisteravond. 127 bezoekers hebben genoten van het vele talent wat Hoogmade rijk is. Wat deden de meiden het goed zeg!

Vooraf aan het toneel vanmiddag voor de ouderen, was er een heerlijke lunch verzocht door de STIWO.  Een klein maar gezellig gezelschap werd entertaint door Willem Loos.

Vanavond is er wederom een optreden bij toneel door de volwassenen. We gaan terug naar restaurant de Vlaamsche pot. Wie kent het niet?

Morgen starten we om 11 uur met de wandel / fietstocht en om 16:00 uur laten we onze gewilde eenden los. De loten waren in no time uitverkocht en daardoor hebben we belsoten nog 300 extra eenden vrij te laten morgen. 

 

 

Beste inwoners van Hoogmade. We willen iedereen ontzettend bedanken voor jullie opkomst! Ondanks alle beperkingen hebben we er met zijn allen een geslaagde koningsdag van gemaakt.
  
Vrijdag begonnen we met de koningsspelen, 's avonds gevolgd door het moordspel van TV Zolderkolder Daar hebben 59 teams de moord proberen op te lossen.
Had je vrijdag niet mee kunnen doen, dan kon je alsnog zaterdag deelnemen. Toen waren er maar liefst 92 teams! Wat geweldig om te zien dat dit zo'n enorm succes is.
Zondag hebben velen van jullie de koude wind getrotseerd om alle molens in de buurt te ontdekken. Leuk om de reacties te horen dat veel van jullie de historie van de molens (en wij ook niet) niet eens kennen, terwijl ze toch zo dichtbij staan. Ook hier hebben bijna 50 teams aan mee gedaan en hebben we allemaal van wat lekkers kunnen genieten bij Brasserie de Kromme Does.
Op maandag was het een spektakel bij de Mariahoeve-logies Vakantieboerderij Woubrugge op ofwegen, waar de lasergames waren voor de oudere jeugd. Dit deden we samen met de Oranjevereniging Woubrugge. Ook hier deden 120 kids aan mee . Gaaf om te zien hoe John en Jeroen alle barricades hadden neergezet op het erf waar ze achter konden schuilen. Bedankt daarvoor! Ook Jeugdwerk Kaag en Braassem bedankt voor jullie aanwezigheid en assistentie.
Vervolgens was er 's avonds de pubquiz. Deze werd gepresenteerd door BiBa Quiz Productions. Het was een race tegen de avondklok, maar niet minder geslaagd. Ook hier deden zeker 100 mensen aan mee. Nogmaals dank aan Bull Reform voor de lekker chips! Ook de kaasjes van De Kleine Kazenboerderij smaakten verrukkelijk.
De familie Bax was niet te overtreffen en zij hebben een heerlijke BBQ vleesbon gewonnen van Keurslagerij Van der Meer.
Dinsdagochtend was het oorlogsveld verplaatst naar het Hendrik Meijerplantsoen, waar de jongste jeugd los kon gaan met het lasergamen. Ook hier deden meer dan 60 kids aan mee! Heerlijk die blije toetjes allemaal te zien met een veel te grote helm op! Het was een geweldig spektakel om te zien.
Ook hier kregen we assistentie van onze nieuwe aanwinst binnen het comité, Daphne. Ze woont net in Hoogmade en komt ons graag een handje helpen. Daar worden we blij van! Inmiddels hebben er nog gisteren nog 2 toegezegd dat ze het comité volgend jaar komen versterken. De jeugd heeft de toekomst! Zij zullen volgend jaar het jeugdprogramma op zich gaan nemen.
Na het lasergamen was het de beurt aan de hersenQRakertocht. Lastige puzzels oplossen met je telefoon in de aanslag. Achter iedere puzzel zat weer een antwoord, die verstopt zat in een andere qr code. We moeten de oplossingen nog gaan bekijken, maar onder alle goede inzendingen verloten wij kaartjes voor een pretpark! We hadden er prachtig weer bij en mooi om te zien dat jong en oud enthousiast met het spel bezig waren. Ook hier hebben zeker 45 teams aan mee gedaan.
En daar worden wij dus ontzettend blij van, dat we iets in elkaar draaien en jullie allemaal enthousiast meedoen. Ook al verloopt niet altijd alles vlekkeloos. Hier krijgen we energie van om het nog vele jaar vol te houden.
Bedankt Hoogmade en tot volgend jaar tijdens ons 5 jarig jubileum! We hopen dat we dan weer groots kunnen en mogen uitpakken.